I DENNE UTGAVEN: Etter 8 år og rettskraftig dom nekter fortsatt de fleste norske medier å navngi Kim Morten Larsen (40), «Stefaren» som mishandlet Christoffer Gjerstad Kihle (8) til døde. En særbehandling som Viggo Kristiansen, Erik Andersen og de Orderud-dømte ikke får. Som første norskspråklige journalistiske medium publiserer denne pilotutgaven av det kommende Tidsskrift for presseetikk mannens identitet.

Facebook: Vi vil at media navngir «Stefaren» i Christoffer-saken:

onsdag 20. februar 2013

Vestfold Blad: – Stefaren burde vært navngitt

I en lederartikkel skriver Vestfold Blad at «Stefaren» i Christoffer-saken burde vært navngitt i media.

SAN FRANCISCO – I en lederartikkel i dag spør Vestfold Blad hva som skiller Christoffers drapsmann fra andre drapsmenn som blir navngitt i media.

– Bidrar medienes varsomhet overfor Christoffers stefar til at tabuer rundt vold i nære relasjoner opprettholdes, og til at terskelen for å melde fra blir for høy, spør avisen.

Vestfold Blad har foreløpig valgt å ikke navngi stefaren, men skriver at beslutningen kan bli endret i fremtiden.

– Det er med en litt vond smak i munnen at en samlet redaksjon i Vestfold Blad har valgt å ikke navngi Christoffer Gjerstad Kihles drapsmann, i en tid der vi er godt kjent med andre drapsmenns navn, skriver avisen.

Ada Sofie Austegard, leder for Stine Sofies Stiftelse og mor til en av jentene som ble drept i Baneheia-saken, sier til avisen at det var betryggende for henne at gjerningsmennene i Baneheia-drapet ble navngitt.

– For selve saken har det ikke betydning. Men det har kanskje det for menneskene i nærmiljøet, sier Austegard.

– Vi mener stefaren burde vært navngitt fra han først ble domfelt i saken, slik praksis har vært, og er, i liknende forbrytelser. Nå er det toget gått. Hadde media valgt en annen linje, ville vi unngått en situasjon der navnet blandes med hets langt utenfor varsomhetens medielandskap, konkluderer Vestfold Blad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar