I DENNE UTGAVEN: Etter 8 år og rettskraftig dom nekter fortsatt de fleste norske medier å navngi Kim Morten Larsen (40), «Stefaren» som mishandlet Christoffer Gjerstad Kihle (8) til døde. En særbehandling som Viggo Kristiansen, Erik Andersen og de Orderud-dømte ikke får. Som første norskspråklige journalistiske medium publiserer denne pilotutgaven av det kommende Tidsskrift for presseetikk mannens identitet.

Facebook: Vi vil at media navngir «Stefaren» i Christoffer-saken:

lørdag 9. mars 2013

Stefarens navn lest av en million

Navnet til Christoffers stefar er nå lest av over en million norske Facebook-brukere.
Identifiserer stefaren: En million har nå lest navnet til
Christoffers stefar.

WOODBURY, PA. – To norske Facebook-sider har nå spredd navnet på stefaren til Christoffer Gjerstad Kihle til over en million nordmenn. For øyeblikket er det mest leste innlegget lest av 560 000, opplyser administratorene for Facebook-siden «Vi vil at media navngir 'Stefaren' i Christoffer-saken». Siden har rundt 3 500 «likes», men mange flere deler innlegg, slik at de vises til deres egen vennekrets.

Kampanjen for å nå en million startet 5. februar i år og tok en måned. Tidsskrift for presseetikk har samarbeidet med administratorene for Facebook-sidene, men har ikke noen direkte tilknytning til dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar